Vacanţă la Annecy

Annecy_08

Primul nostru puzzle de 1000 de piese la care am meşteşugit de zor a fost cu Palais de l’Ile, imaginea emblematică a oraşului Annecy. Puzzle-ul a plantat atunci sămânţa, iar nişte ani mai târziu, iată-ne la Annecy! O prietenă dragă s-a mutat aici, iar când cei de la Wizzair au introdus anul trecut cursa către Geneva, nu am mai stat pe gânduri şi am răspuns invitaţiei ei de a o vizita.

Annecy este foarte aproape de graniţa cu Elveţia, iar drumul de la Geneva până în aici e de aproximativ o oră. În aeroportul din Geneva sunt automate de unde se pot lua bilete gratuite pentru transportul public, valabile 80 de minute. Din aeroport ajungi cu autobuzul la autogara Cornavin, de unde pleacă autocare spre Annecy.

Annecy_01

Am petrecut în Annecy câteva zile în care l-am descoperit pe îndelete, dar mai ales ne-am bucurat de plimbări lungi şi de peisajele frumoase cu munţii. Annecy a fost şi punctul de plecare pentru excursii de o zi către Chamberry, Geneva şi Mont Blanc.

Iată ce poţi face în acest orăşel şi care sunt principalele atracţii:

Centrul vechi al oraşului este zona cea mai animată. Micul Palais de l’Ile este înconjurat de o parte şi de alta de apele râului Thiou şi este piesa centrală. Este impropriu numit castel, pentru că în trecut a funcţionat ca închisoare.

Annecy_02

Clădirile vechi, florile şi apa turcoaz dau un farmec deosebit acestei zone. Nu întâmplător găseşti aici cele mai multe restaurante şi terase, mereu pline de turişti.

Annecy_10

Annecy_09

Lacul Annecy este o altă atracţie, care îţi oferă câteva moduri de a-ţi petrece timpul în natură:

plimbările pe malurile lui, în pas cât mai lent ca să te bucuri de privelişte (arată minunat încadrat de munţii din jur) şi de lebedele şi raţele cu puişori care se plimbă şi ele nestingherite pe lac;

Annecy_11

Annecy_12

-un tur cu vaporul pentru a vedea castelele şi conacele nobililor (majoritatea sunt astăzi case de vacanţă);

Annecy_07

Annecy_06

Annecy_13

-lacul este ideal pentru baie şi plajă, dar şi pentru activităţi nautice: plimbări cu hidrobicicleta sau cu barca, caiacul, canoe, ski nautic;

Annecy_04

drumeţii în jurul lacului sau excursii în munţii din apropiere.

Annecy_06

Pe Pont des Amours legenda spune că dacă doi îndrăgostiţi se sărută, vor rămâne împreună toată viaţa. Aşa că dacă eşti cu jumătatea, ştii ce ai de făcut. 🙂

Annecy_05

Parcul de lângă lac este locul ideal de relaxare şi picnicuri.

În spaţiul ăsta verde cu vedere spre lac am încheiat vacanţa noastră la Annecy, dar nu oricum, ci sărbătorind ziua Franţei. După un picnic, am urmărit unul din cele mai faine spectacole de artificii. O despărţire pe măsură de un oraş care ne-a încântat şi de nişte oameni minunaţi care ne-au găzduit.

Annecy_03

Annecy_15

Annecy_14

Advertisements

2 thoughts on “Vacanţă la Annecy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s