Mont Blanc, un vis la înălţime

Mont Blanc_08

Uneori ni se împlinesc vise pe care nici nu am îndrăznit să le spunem cu voce tare, cu atât mai puţin să le mai trecem într-un wishlist. Să ajungem în Alpi şi să vedem Mont Blanc a fost unul dintre ele. Mulţumim Cristina şi Gael! Fără voi, nu ar fi devenit realitate.

Aspecte practice

Pentru a ajunge la Mont Blanc de pe teritoriul Franţei e nevoie să ajungi în renumita staţiune montană Chamonix. Spun din Franţa, pentru că Mont-Blanc se află la graniţa ei cu Italia, deci se poate ajunge şi de acolo. Din Chamonix se urcă cu telecabina pe Aiguille du Midi, de unde se vede vârful Mont Blanc.

Preţul biletului de telecabină este destul de mare (50 de euro de persoană), dar dacă te gândeşti că e o experienţă unică în viaţă, parcă nu ţi se mai pare aşa mare (sau cel puţin aşa am abordat noi problema).

Mont Blanc_11

Turişti sunt foarte mulţi, iar ca să nu se producă o supra-aglomeraţie undeva pe traseu, odată ce ai ajuns sus, primeşti un bileţel cu un număr pe care trebuie mai apoi să îl cauţi pe un panou ca să vezi la ce oră trebuie să cobori. Practice timpul petrecut sus este limitat, aşa că trebuie să te bucuri la maxim de el.

Mont Blanc_06

Mont Blanc_07

Chiar dacă e vară (noi am fost in iulie), vremea e foarte rece la 3842 metri, aşa că o pereche de pantaloni lungi şi o jachetă sunt un must.

Mont Blanc_03

Mont Blanc_04

Experienţa în sine

A fost grozavă. Peisajele îţi taie respiraţia, iar dacă ai rău de înălţime (ca mine), respiri un pic mai greu la propriu. De sus am văzut oameni curajoşi care urcau pe munte (e vorba de cei antrenaţi, pentru că dificultatea traseelor e ridicată).

Mont Blanc_01

Ca să ajungem sus am schimbat două telecabine, la întâlnirea cărora este o zonă superbă şi punct de pornire spre o varietate de drumeţii la picior.

Mont Blanc_10

Mont Blanc_09

Recent s-a inaugurat “Pas dans le vide”, un spaţiu unde cei curajoşi pot intra şi admira panorama şi să simtă că nu au nici acoperiş, nici podea care să le împiedice priveliştea, pentru că totul e din sticlă.

Mont Blanc_05

Alte obiective din zonă care trebuie văzute sunt Marea de gheaţă, staţiunea Chamonix, lacurile montane. Oricum alegi să îţi petreci timpul aici, cu siguranţă nu o să fii dezamăgit. Iar tramvaiul şi trenul express dau un farmec deosebit plimbărilor în zonă.

Mont Blanc_17

Advertisements

One thought on “Mont Blanc, un vis la înălţime

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s