Noaptea Muzeelor la Barcelona

Joan Miro_4
Noaptea Muzeelor a fost prima din vacanţa la Barcelona şi în ciuda oboselii (eram plecaţi de la mai bine de 12 ore din Iaşi), nu am vrut să ratăm evenimentul. M-am bucurat când am găsit o listă generoasă cu muzeele deschise în această noapte, mai ales că pe unele îmi doream să le vedem oricum: La Pedrera şi Muzeul maritim.

Aşa că după ce ne-am instalat la hotel şi ne-am odihnit câteva minute, am pornit la pas spre Pedrera. În drumul nostru ne-am oprit să admirăm şi Casa Batlo (închisă din păcate, nefiind inclusă în programul de vizitare nocturnă).

Casa_Batlo_2

Mergând mai departe am observat oameni care aşteptau într-un rând foarte lung să intre la Muzeul egiptean. Povestea s-a repetat câteva minute mai încolo, la Pedrera. Zeci de persoane sperau să intre în mai puţin de 3 ore cât mai dura programul de vizitare. Nu ştiu dacă au reuşit, pentru că nu am stat, ci am revenit într-o altă zi să o vedem contra cost.

Deşi puţin descurajaţi, am zis să mergem şi la Muzeul maritim. Aici am avut mai mult noroc, se putea intra fără probleme şi fără să aşteptăm.

Muzeul maritim Barcelona_05

Muzeul maritim Barcelona_10

Muzeul maritim merită o vizită, mai ales dacă eşti pasionat de domeniu. Sunt expuse modele de vase, bărcuţe şi vapoare, la dimensiune reală sau sub forma unor machete, dar şi hărţi, instrumente necesare navigării pe mare, toate reprezentative pentru trecutul maritim glorios al Barcelonei.

Muzeul maritim Barcelona_01

Piesa de rezistenţă este un vas imens, o replică a celui condus de Don Juan de Austria în secolul XVI în bătălia împotriva otomanilor la Lepanto. Vasul se numeşte La Real şi e impresionant.

Muzeul maritim Barcelona_06

Atmosfera a fost foarte plăcută pentru că am vizitat muzeul pe acordurile muzicii unei orchestre simfonice. La ultimele piese ne-am aşezat şi am închis ochii ca să imortalizez în minte momentele.

A doua zi, la Fundaţia Joan Miro (Montjuic) se sărbătorea Ziua Muzeelor, aşa că i-am făcut o vizită. Muzeu al artei contemporane, Fundaţia Joan Miro a fost construită chiar de artistul al cărui nume îl poartă. Astăzi găzduieşte expoziţii permanente şi temporare, iar publicul poate admira lucrările lui Joan Miro, dar şi ale altor artişti contemporani.

(În interior nu este permis fotografiatul, afară da).

Joan Miro_5

Joan Miro_3

Joan Miro_4

Joan Miro_1

Advertisements

One thought on “Noaptea Muzeelor la Barcelona

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s