Trenul Lacurilor

Trenul lacurilor_11

În vacanţa noastră în Catalonia am avut parte de cel mai pitoresc traseu cu trenul, pornind din Lleida şi având ca destinaţie Pobla de Segur. Cred că pentru prima dată ne-a interesat mai mult drumul decât destinaţia, pentru că ne-am plimbat cu Trenul Lacurilor.

Timp de aproximativ 2 ore trenul ne-a purtat prin zone superbe. Am stat numai cu ochii pe geam şi din păcate nu se putea deschide niciunul, ca să vedem mai bine şi să putem fotografia dincolo de sticla nu chiar curată a geamurilor. Se zice că proiectul iniţial de construcţie a căii ferate ar fi avut ca scop să lege Lleida (Spania) de Saint Girons (Franţa), ceea ce nici azi nu s-a mai întâmplat.

Calea ferată urmează cursul râului Segre până în apropiere de Balaguer, unul dintre cele mai importante orăşele de pe traseu. Până aici, prin faţa ochilor ni s-au desfăşurat culturi întinse de cereale, grădini, lanuri de maci, viţă-de-vie şi verdele intens al lunii mai.

Trenul lacurilor_02

Trenul lacurilor_04

Apoi peisajul a început să se schimbe şi au apărut lacurile, verzi la început, apoi în nuanţe de turcoaz. Au apărut şi stâncile foarte înalte şi voluminoase, dar şi văile adânci, astfel că pentru înaintarea căii ferate s-au construit 31 de poduri şi 41 de tuneluri. La un moment dat tunelurile sunt atât de dese, încât abia aşteptam să ieşim dintr-unul ca să vedem următorul peisaj. Lacurile sunt doar 4 la număr, dar pentru că le vezi pe o porţiune lungă de drum îţi dau impresia că sunt mult mai multe.

Trenul lacurilor_14

Trenul lacurilor_09

Trenul lacurilor_12

În vârful unor dealuri am văzut şi case vechi, iar în depărtare,  Munţii Pirinei.

Trenul lacurilor_01

Trenul lacurilor_16

Câteva aspecte practice
Trenul pleacă din Lleida la 9.10 şi ajunge la destinaţia finală (Pobla de Segur) după 1 oră şi 50 minute. Pentru întoarcerea cu acelaşi tren nu există decât o variantă directă până la Lleida, care pleacă la aproximativ 2 ore după ce aţi ajuns. Noi în două ore am vizitat rapid Pobla de Segur şi ne-am încadrat numai bine ca timp.

Trenul lacurilor_06

Un bilet costă 7 euro, iar case de bilete există doar în gările din Lleida şi Balaguer, la urcarea din alte orăşele biletele se cumpără de la controlor.
La întoarcere am făcut o mică escală, am coborât în Balaguer, unde ne-am plimbat în tihnă după ce în Pobla de Segur am alergat presaţi de timp. De aici legăturile către Lleida sunt mai dese.

Trenul lacurilor_13

Trenul lacurilor_03

Pentru mai multe detalii despre Trenul lacurilor puteţi consulta site-ul lor.

Trenul lacurilor_07

Trenul lacurilor_05

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s