Weekend de august la 23 August

23 August_3

Ieri ne-am întors de la mare, o scurtă escapadă la Marea Neagră, pe care nu am mai văzut-o de câţiva ani buni. Între timp m-am scăldat în alte mări, dar la vederea niciuneia nu mi s-a făcut pielea de găină când am zărit-o. 🙂

Am avut mai multe planuri pentru weekendul prelungit de 15 august. Iniţial, la începutul verii, după concediul de două săptămâni din mai, ne-am gândit să mai luăm o săptămână, să o legăm de 15 august şi să mergem într-o excursie de-a lungul Dunării, pornind de la Galaţi şi ajunând la Cazanele Dunării. Săptămâna trecută aveam alte două opţiuni pe lista scurtă: Maramureş şi Păltiniş. Dar pentru că în ultima lună am fost de două ori la munte şi canicula m-a făcut să mă gândesc intens la o bălăceală, în ultimul moment ne-am hotărât să mergem la mare.

23 August_4

Peripeţii cu cazarea
Am plecat în minivacanţa asta cu două dorinţe cam irealizabile la prima vedere, dar care printr-o întâmplare-minune s-au rezolvat. Prima a fost cazarea – să găsim camere decente (ca preţ şi condiţii). Cu 1-2 zile înainte am încercat să rezervăm, dar peste tot ni s-a dat acelaşi răspuns: „nu mai avem camere libere”. La ştiri se anunţa că va fi cel mai aglomerat weekend de anul acesta la mare. Dar tot am plecat, convinşi că vom găsi ceva acolo.

23 August_2

Oferte la privaţi erau, dar nimeni nu dorea să închirieze doar pentru două nopţi. Aşa că am trecut de Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Costineşti, fără să găsim nimic. Cea mai amuzantă şi aberantă ofertă primită a fost în Costineşti, de la cineva care ne închiria o cameră la patru persoane, cerându-ne 100 lei de persoană. Aşa că deşi planul iniţial era să ne cazăm la Eforie, am pornit spre Mangalia, în speranţa că aici vom avea mai multe şanse. O aglomeraţie teribilă în trafic şi prin staţiuni, am uitat să menţionez, probabil la fel era şi pe plajă.

Ne-a cam pierit optimismul când am văzut că se face ora 10 (plecaţi de la 4 dimineaţa din Galaţi) şi nu mai găsim nimic. Dar am avut un noroc nesperat: am găsit cazare la 23 August, o localitate aflată între Costineşti şi Olimp-Neptun, la o vilă deschisă anul acesta, cu preţuri şi condiţii decente (70 de lei camera dublă pe noapte, baie în cameră).

Plaja 23 August
Cazarea la 23 August ne-a adus un mare avantaj – accesul la o plajă care nu e la fel de populară ca cele din staţiuni şi prin urmare nici la fel de aglomerată. Şi aşa s-a îndeplinit a doua dorinţă a mea – să ne bălăcim în mare şi să stăm la soare pe o plajă care să nu fie sufocată de turişi. E drept, ajungeam la plajă doar cu maşina, printre lanuri de floarea-soarelui, dar ce plăcere să te relaxezi în linişte, fără muzică dată la maximum, fără comercianţi care să strige în gura mare ce au de vânzare. Plaja nu e nici foarte amenajată, pe mal şi în apă erau alge, nisipul nu foarte fin, iar pe unele porţiuni sunt foarte multe scoici incomode pentru tălpi. Pentru noi însă aceste neajunsuri au fost prea mici ca să le băgăm în seamă. Iar pe viitor cu siguranţă ne vom întoarce aici.

23 August_1

23 August_5

Mangalia
Într-una din cele două zile petrecute la mare am ajuns şi la Mangalia. A fost prima noastră vizită şi cred că am avut aşteptări cam mari: mi s-a părut un oraş mic, sufocat de căldură, cu un puternic aer comunist. În schimb portul mi-a plăcut foarte mult şi mi-a amintit de Tarragona şi Grecia.

Mangalia_6

Mangalia_4

Mangalia_3

Mangalia_2

Mangalia_5

Mangalia_1

Advertisements

6 thoughts on “Weekend de august la 23 August

  1. Draga Oana, nici nu stii cat ma bucur ca te-ai intors cu drag la marea noastra – vecina mea. Iar cand ai spus ca “la niciuna nu mi s-a făcut pielea de găină când am zărit-o”, mi s-a umplut sufletul de drag de tine. 🙂 Asa cum ai constatat si tu – ati avut noroc ca ati gasit cazare – o spun si eu, care lucrez in domeniu. Va asteptam si vara viitoare!

    • Multumesc pentru gandurile frumoase! 🙂 Cu siguranta vom reveni anul viitor (poate nu chiar in plin sezon), mai ales ca am descoperit un loc atat de frumos si nu ma indoiesc ca mai sunt si altele cel putin la fel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s