Zoo din Köln

Zoo Koln_08

După vizita la grădina zoologică din Praga, am vrut să repetăm experienţa plăcută şi în Köln, mai ales că din informaţiile de pe site, părea promiţătoare. În plus, am citit recent că în 2012 cele două grădini s-au clasat pe locul 10 la egalitate într-un top al celor mai bune zoo din Europa.

Am petrecut o zi întreagă aici, noi şi câteva zeci de părinţi cu bebeluşi şi copii mai mari. Grădina zoologică din Köln are o mare diversitate de animale, numărând în total aproximativ 10 000 de exemplare.

Zoo Koln_07

Am văzut pentru prima dată elefanţi, peşti piranha, suricate, plus câteva animăluţe mai puţin cunoscute, dar pentru că denumirile lor erau menţionate în germană, nu ştiu cum se numesc (un minus al grădinii zoo este că nu au nimic în engleză, totul e doar în germană).

Zoo Koln_12 Zoo Koln_05

Harta grădinii ne-a ajutat mult să ne orientăm şi să nu ratăm nicio zonă. Tot pe harta sunt notate orele la care unele animale sunt hrănite, aşa că îţi poţi face traseul astfel încât să incluzi şi acest moment. Ne-ar fi plăcut, de exemplu, să vedem cum sunt hrăniţi peştişorii piranha. 🙂 Dar acvariul l-am lăsat tocmai la sfârşit, fiind o clădire separată de restul zoo, aşa că am ratat prânzul micilor devoratori.

Zoo Koln_09

În fiecare zi are loc un spectacol de dresaj cu păsări (un şoim, un vultur, un papagal şi o pasăre mai mică, nu îi ştiu specia), care adună destul de multă lume în jurul Arcei lui Noe.

Zoo Koln_13

Ultima oră din programul de vizitare am petrecut-o la acvariu. Biletul trebuie validat şi aici, după ce se iese din grădina zoologică. La parter sunt bazinele şi acvariile cu peşti şi reptile, iar la etaj sunt insectele, unde cele mai impresionante sunt coloniile de termite.

Zoo Koln_03

Aspecte practice

  • Intrarea la zoo e mai ieftină lunea – 14,5 euro, în loc de 17,5 euro, cât e în restul săptămânii.
  • După câteva ore petrecute aici sigur vi se face foame, aşa că dacă nu v-aţi luat ceva cu voi, găsiţi aici vreo 3 fast-food-uri şi un restaurant (acesta chiar aproape de intrare).
  • Mai multe informaţii despre zoo din Köln găsiţi pe site-ul lor.

Zoo Koln_01

Zoo Koln_02

Zoo Koln_06

Zoo Koln_14

Zoo Koln_04

Advertisements

2 thoughts on “Zoo din Köln

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s