La plăcinte înainte! – Festin culinar la Chişinău

La placinte_Chisinau_2

Abia ne-am întors din prima noastră vizită la Chişinău, care s-a lăsat cam mult aşteptată. Şi pentru că încă îmi sunt proaspete în minte aromele bucatelor moldoveneşti cu care ne-am desfătat în cele două zile, m-am gândit să încep cu ele. Ce-i drept, a fost un adevărat dezmăţ culinar, datorat mai ales frumoasei moldovence care ne-a fost ghid şi care ne-a recomandat localuri cu mâncare bună.

PS: Multele poze cu mâncare sunt ale întregului grup, nu doar ale noastre. Iar salatele care mai apar în imagini au fost încercarea mea de a nu ceda în totalitate asaltului caloriilor. 🙂

Andy’s Pizza

Sâmbătă pe la 10 dimineaţa am ajuns la Chişinău, după aproape patru ore de drum hurducăit, în care cu greu s-a putut dormi. Aşa că după ce ne-am cazat, pentru cafea şi mic dejun (transformat ulterior în brunch) am mers la Andy’s Pizza. Frumos interiorul, spaţios, un loc numai bun de stat la poveşti pentru fetele care nu se mai văzuseră de mult. Aşa că după pizza, salată grecească în varianta moldovenească (cu ardei copţi) şi deserturi, am pornit la vizitat Chişinăul.

Andy's Pizza_5

Andy's Pizza_1

Andy's Pizza_3 Andy's Pizza_4

Delice d’Ange

Şi după câteva ore de plimbare pe o căldură toropitoare, ne-am oprit pentru puţină odihnă şi o pauză de dulce la Delice d’Ange, o cofetărie tare drăguţă, în apropiere de Muzeul Naţional de Istorie. Multe opţiuni de desert, din păcate eu îmi atinsesem limita de zahăr, aşa că doar am gustat din prăjiturile celorlalţi. În schimb am luat un quiche lorraine cu broccoli şi somon şi o tartă cu brânză şi strat gros de mac, delicioase amândouă!

Delice d'Ange_Chisinau_01

Delice d'Ange_Chisinau_02

Delice d'Ange_Chisinau_03

Delice d'Ange_Chisinau_09

Delice d'Ange_Chisinau_07

Delice d'Ange_Chisinau_05

Delice d'Ange_Chisinau_08

Delice d'Ange_Chisinau_04

Delice d'Ange_Chisinau_10

La Crâşmă

Pentru cină, Tania ne-a recomandat un local cu mâncare tradiţională, unde am făcut prăpăd. Dacă la început ne-a fost greu să alegem dintre atâtea bunătăţi din meniu, ulterior am comandat după mărimea poftei şi a foamei.

La Crisma_Chisinau_1

La Crisma_Chisinau_2

La Crisma_Chisinau_3

La plăcinte

Cu plăcintele de la restaurantul La plăcinte am încheiat vizita la Chişinău, la brunch-ul de a doua zi. Am încercat aproape toate sortimentele (unul dintre avantajele de a călători cu un grup de prieteni), dar n-aş putea spune care a fost cea mai bună. Şi ca să prelungim nebunia, ne-am luat câteva şi pentru acasă.

Cel mai bun desert l-am încercat aici: un fel de mini-clătite umplute cu brânză, coapte într-o ulcică în sos de miere şi unt. O nebunie!

La placinte_Chisinau_1

La placinte_Chisinau_2

La placinte_Chisinau_3

Cu gustul ăsta şi cu un kilogram de bomboane Bucuria ne-am întors acasă după un weekend de festin culinar.

Bucuria

Advertisements

5 thoughts on “La plăcinte înainte! – Festin culinar la Chişinău

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s