City break la Chişinău

Chisinau_11

La începutul lui august, într-un weekend torid, am ajuns la Chişinău, după ce vara asta am mai avut o tentativă de a merge noi doi, dar fără succes. Tot răul spre bine, pentru că acum am mers cu un grup de prieteni şi am avut şi ghid.

Am pornit de dimineaţă cu „rutiera”, microbuzul care leagă Chişinăul de Iaşi. După un drum hurducăit de vreo 4 ore, am ajuns în sfârşit în capitala Moldovei de peste Prut.

Ne-am plimbat ore bune pe străzile Chişinăului şi ne-am bucurat de umbră în parcurile pline de verdeaţă. A fost o surpriză plăcută să vedem atâtea spaţii verzi. Ca atmosferă am avut tot timpul senzaţia că ne-am întors în timp – Chişinăul are încă un puternic aer comunist.

Am văzut şi multe contraste, nu foarte diferite de situaţia de la noi: blocuri şi clădiri comuniste versus terase şi localuri foarte moderne, autobuze vechi versus maşini scumpe, tineri deschişi la minte versus oameni cu mentalitate învechită. Un episod din timpul slujbei de duminică de la catedrală m-a făcut să zâmbesc, pentru că m-am simţit ca în bisericile de acasă: când am intrat era foarte aglomerat şi pentru că m-am oprit în faţa unei doamne, m-a certat bine într-o rusă din care sigur că nu am înţeles nimic.

Chisinau_17

După cum spuneam, am avut noroc să avem un ghid local, care ne-a însoţit şi ne-a făcut recomandări despre ce să vizităm şi unde să mâncăm. În lipsa lui probabil că ar fi fost mai greu cu orientarea şi transportul, deoarece Chişinăul nu este chiar cel mai tourist friendly oraş în care am ajuns.

Chisinau_18

Mâncarea ne-a cucerit rapid, de aceea i-am şi dedicat un articol separat, imediat după ce ne-am întors.

Stând pe o bancă în parc şi ascultând oamenii care treceau vorbind, m-a lovit mai tare ca niciodată faptul că suntem separaţi în două ţări diferite, când de fapt suntem români.

Vrem să mai mergem la Chişinău, dar şi în alte zone ale Moldovei; mi-am cumpărat deja o carte cu obiectivele de descoperit peste Prut.

Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt

Chisinau_16

Chisinau_12

Parcul Dendrarium

Chisinau_15

Catedrala Naşterea Domnului

Chisinau_06

Chisinau_03

Chisinau_13

Centru

Chisinau_07

Chisinau_14

Terase

Chisinau_08

Chisinau_01

Arcul de triumf

Chisinau_02

Chisinau_04

Bucuria!!!!!! 🙂

Chisinau_10

Advertisements

3 thoughts on “City break la Chişinău

  1. La Multi Ani! Un an 2016 exact asa cum ti-l doresti! Adica…plusez si eu la dorintele tale – plin de calatorii! 🙂 Am fost si eu acum 2 ani in Chisinau, cu treaba, insa cum ne-a ramas destul timp liber, am si colindat pe strazi. Nu stiu exact de ce, insa mi-a placut atat de mult! Poate politetea oamenilor si modestia lor, cred ca asta este lucrul de care imi aduc cel mai bine aminte. Oamenii mi-au placut. Si placintele alea de la restaurantul cu pricina… Cred ca toti turistii ajung la el, pentru ca ti-l recomanda toata lumea. Imi aduc aminte ca am comandat mult mai mult decat am putut manca noi doi, doar ca sa gustam din toate. Daca as mai avea ocazia, as mai merge in Chisinau. Cu multa placere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s