Piatra Neamţ – prima excursie în trei

Piatra Neamt_01

Prima noastră excursie în trei s-a lăsat puţin aşteptată. Amânată două weekenduri la rând din cauza vremii (în martie părea că iarna nu vrea deloc să mai plece), a venit după o săptămână nebună, cu regresia somnului (plâns şi proteste la culcare, în cazul nostru), 3 vaccinuri şi primul episod de febră la bebe.

Am vrut ca prima plecare cu el să fie către o destinaţie la maximum două ore cu maşina, ca să nu îl obosească prea tare drumul, dar mai ales pentru ca lui nu îi place în scoică (dar supriză, a dormit şi la dus, şi la întors), să fie undeva la munte, dar să şi avem ce face două zile.

Dacă pentru noi a fost a treia excursie la Piatra Neamţ, pentru Robi a fost un weekend al premierelor: primul drum lung cu maşina, prima noapte departe de casă, prima masă la restaurant cu mami şi tati, prima zi petrecută mai mult afară decât în casă, primul scutec schimbat în natură. 😀

Ne-am plimbat mult, el a dormit în Marsupi şi ne-am făcut curaj să intrăm şi la cafenele si restaurante după ce am văzut că prima experienţă a fost un succes. O bucurie pentru noi, care în ultimele 4 luni+ am fost la regim cu cafeaua şi mesele în oraş, preferând ca toate ieşirile lui să fie exclusiv în aer liber.

Piatra Neamt_02

Seara la ora lui de culcare eram deja în pat, când s-a dezlănţuit un plâns nervos, pe care l-am pus pe seama stimulilor mulţi de peste zi şi a faptului că nu era în mediul lui. A ajutat foarte mult să-l învelesc cu păturica lui, care păstra mirosul de acasă, în timp ce îl linişteam. Apoi noaptea a decurs fără incidente. 🙂

Ce am încercat nou în Piatra Neamţ este Skyfall-ul de la Hotel Ceahlău. Practic urci la etajul 12 şi de acolo se vede foarte fain oraşul. Cam aşa:

Piatra Neamt_09

Se poate şi bea ceva acolo, cu întreg oraşul la picioare. De încercat!

Piatra Neamt_08

Am avut noroc de vreme calduţă, a fost o plăcere să ne plimbăm şi să stăm la soare. Parcul zoo este foarte potrivit pentru copii, nu chiar pentru bebeluşi, dar tot am dat şi acolo o tură, măcar pentru susţinerea hranei pentru animăluţe.

Cam asta a fost prima noastră excursie în trei. Cum a fost pentru noi? Obositor şi total diferit de cum era pâna acum. Dar ieşirea şi-a atins scopul: să luăm o gură de aer de la rutina zilnică şi să ne facem debutul în ale călătoritului în format extins. Ne bucurăm că treptat putem integra călătoriile în noul nostru stil de viaţă.

Piatra Neamt_07

Piatra Neamt_10

Piatra Neamt_03

Piatra Neamt_04

Piatra Neamt_06

Advertisements

2 thoughts on “Piatra Neamţ – prima excursie în trei

  1. Felicitari pentru premiera !! Toate călătoriile vor fi mai altfel acuma, mi se pare ca totul devine mai interesant prin ochii lor de mici exploratori. Spor la purtat in marsupiu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s