Bârlogul ursului – Sulţa (Bacău)

Barlogul ursului_06

Când laşi pe ultima sută de metri rezervarea cazării pentru minivacanţa de 1 mai, păţeşti ca noi, să nu prea mai ai ce rezerva. Ce-i drept, nici nu eram hotărâţi dacă să mergem undeva, nici dacă să stăm toate cele 4 zile plecaţi (pentru mine era deja o bucurie că tati era liber atâtea zile).

Într-un final ne-a mobilizat vremea frumoasă şi am căutat ceva nu foarte departe şi unde să putem sta mult afară, în aer curat. Bârlogul Ursului, recent adăugat pe Booking, se potrivea numai bine dorinţelor noastre, iar în realitate a fost mai bine decât ne-am aşteptat.

Barlogul ursului_03

Bârlogul e de fapt un complex format dintr-o vilă şi căsuţe de lemn, într-o curte mare, cu pajişte verde şi un pârâu care trece prin spatele proprietăţii. E în satul Sulţa (Bacău), la aproximativ 20 km de Comăneşti în direcţia Miercurea Ciuc.

Barlogul ursului_07

Interioarele căsuţelor şi restaurantului sunt decorate cu motive tradiţionale. Noi ne-am cazat într-o căsuţă unde punctul de atracţie era covorul viu colorat de pe perete, care i-a captat atenţia şi micuţului nostru.

Barlogul ursului_01

Am menţionat şi restaurantul, dar din păcate acesta nu era deschis, ceea ce ne-a cam încurcat planurile, pentru că a trebuit să mergem în Comăneşti să mâncăm şi să facem cumpărături pentru micul dejun.

Barlogul ursului_09

Complexul ni s-a părut foarte potrivit pentru grupuri, de altfel doamna care se ocupa de el ne-a şi spus că până acum a fost închiriat doar grupurilor. Are teren de tenis, foişor mare, loc pentru grătar, chiar şi un spaţiu pentru foc de tabără.

Am stat mult afară, cu pauze pentru somnurile lui bebe, care de o vreme e prea distras de tot ce îl înconjoară ca să mai doarmă bine afară. Foarte de dimineaţă am luat micul dejun în aer liber, la masa din faţa căsuţei (partea mea preferată din zi).

Barlogul ursului_05

Şi satul Sulţa este foarte frumos. Rar traversat de maşini, e aşa linişte, că auzi cum curge pârâul. Primăvara l-a făcut şi mai frumos, cu verdele crud al ierbii şi copacilor, liliacul înflorit la porţile caselor, copacii înfloriţi, cântec de păsărele şi miros de flori în aer. După Bârlogul ursului mai sunt câteva case şi apoi e pădure de o parte şi alta a drumului până la următorul sat, Coşnea. E numai bun pentru drumeţii.

Barlogul ursului_08

După două zile petrecute aici, ne-am încărcat bine bateriile.

Barlogul ursului_02

Barlogul ursului_04

Barlogul ursului_10

Barlogul ursului_11

Barlogul ursului_12

Barlogul ursului_13

Advertisements

One thought on “Bârlogul ursului – Sulţa (Bacău)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s