Cu bebe la Chişinău şi festivalul Mai Dulce

Chisinau_03

Partea bună când mergi într-un oraş pe care l-ai mai vizitat este că nu trebuie să re mai concentrezi pe obiectivele principale, ci te poţi bucura în voie de ceea ce ţi-a plăcut data/dăţile trecute.

Chisinau_02

În weekendul prelungit de Rusalii am mers spre est şi Robi a trecut prima dată graniţa către Moldova, cu direcţia Chişinău. Paşaportul lui a fost gata la timp ca să ajungem la festivalul Mai Dulce, care se anunţa foarte promiţător pentru cei care se dau în vânt după deserturi.

Pentru cazare am închiriat un apartament pe Airbnb, într-o clădire nouă pe bulevardul Ştefan cel Mare. A fost perfect, pentru că nu am folosit deloc maşina şi ne-am putut întoarce pentru un somn al micuţului sau un schimbat de scutec când nu eram foarte departe.

Chisinau_15

Chisinau_14

Ne-am plimbat mult, din fericire Chişinăul are parcuri şi spaţii verzi şi am prins şi perioada teilor în floare. Robert a intuit că părinţii lui iubesc dimineţile în călătorii, aşa că la 7 era fresh pentru o nouă zi (chiar dacă până seara mai băga 3 somnuri :)) ) şi s-a asigurat că nu ratăm vreuna. A fost puţin dificil cu somnul în carucior (la noi somnul e un subiect sensibil oricum), pentru că nu se lăsa uşor adormit, dar ne-am descurcat.

Chisinau_01

Chisinau_04

Pauzele de cafea şi masă le-am făcut cât de scurte am putut. Robert stătea liniştit în cărucior la masă, analiza oamenii din jur sau se juca, dar în limitele lui bebeluşeşti de răbdare, iar noi nu am vrut să i le depăşim. Aşa că am mâncat şi băut doar când era nevoie, pe repede-înainte. :))

Am compensat la festivalul Mai Dulce, unde am mâncat bunătăţile din mers sau le-am luat la pachet. Festivalul a fost un fel de rai al “dulcişorului”, cum zic moldovenii. Nu doar o ocazie pentru cofetarii şi patiserii din Chişinău de a-şi promova produsele, ci o petrecere în toată regula, cu spectacole pentru copii şi oameni mari, muzică şi multă, multă lume. Mai Dulce e unul dintre evenimentele organizate de Klumea, o asociaţie din Chişinău cu multe proiecte şi iniţiative faine – Ia Mania, Lavender Fest sau Balul brazilor de Crăciun sună foarte bine. În caz că vom avea nevoie de un pretext pentru a vedea din nou Chişinăul, avem de unde alege.

Chisinau_07

Chisinau_10

Chisinau_12

Chisinau_08

Chisinau_11

Chisinau_13

Chisinau_09

Advertisements

One thought on “Cu bebe la Chişinău şi festivalul Mai Dulce

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s